Ana SayfaEgeİzmirEn Güzel Seferihisar Plajları

En Güzel Seferihisar Plajları

İzmir’in merkezinden bir saat uzaklıktaki Seferihisar, Türkiye’nin ilk yavaş şehri seçildikten sonra sakin yaşam tarzı ile İzmir’e yakın kafa dinlemelik tatil rotalarından biri oldu. Seferihisar; bakir koyları ve doğası ile Çeşme ve Bodrum gibi tatil noktalarından sıkılanlar için alternatif bir yer. En güzel yanı ise İzmir’den hızlıca ulaşılması ve turist akınına uğramamış tertemiz koylarında sakin bir gün geçirebilmek. Eğer Seferihisar’a tatil planınız varsa, doyasıya deniz tatili yapmak istiyorsanız ve “Seferihisar’da nerede denize girilir?” diyorsanız işte size Seferihisar plajları ve Seferihisar koyları listesi!

Bu yazıda Seferihisar plajları ve alternatif olarak Sığacık tekne turu hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız. Seferihisar’da denize girilecek yerlerden bahsetmeden önce genel olarak Seferihisar bölgesinin denizinden de yeri gelmişken bahsedeyim. Seferihisar halk plajlarından birçoğu mavi bayrak ödüllüdür. Ancak çok bakir yerlerde kayalıklarda deniz kestanesine rastlarsınız. Bu yüzden deniz kestanesi konusunda endişeniz olmasın, plajlarda deniz kestanesi olmaz.

“Seferihisar deniz suyu soğuk mu” en çok sorulan sorulardan biri çünkü Seferihisar’ın denizi soğuk olur. Soğuk denizden hoşlanmayanlar ve çocuklu aileler için bu yazıda ılık suyu olan plajlardan da bahsedeceğim. Bazı günler rüzgarın yönüne göre çok soğuk olan Seferihisar koyları bile ılık bir suya dönüşebiliyor. Eğer rüzgar denizden karaya doğru eserse su ılık olur, dalga alır ve berrak su bulanıklaşır. Bu yüzden suyu buz gibi dediğim yerlere kimi günler gittiğinizde suyu ılık olabilir.

Seferihisar Plajları

Seferihisar’da denizin keyfini çıkartırken Seferihisar ve Sığacık’ta gezilecek yerleri de rotanıza ekleyecek olursanız Sığacık Gezilecek Yerler ve Sığacık’ta Nerede Kalınır? yazılarıma göz atmanızı tavsiye ederim.

akkum plajı

Sığacık Akkum Plajı

“Sığacık’ta nerede denize girilir?” dediğinizde karşınıza çıkacak ve herkes tarafından da önerilecek plaj işte burası. Sığacık’a en yakın ve Seferihisar’da denize girmek için en popüler plaj olan Akkum Plajı, tartışmasınız ki Seferihisar’ın en güzel plajı. Sahili iki koydan oluşuyor. Büyük Akkum Plajı halka açık, Küçük Akkum olarak geçen sahili ise birkaç işletme tarafından işletiliyor. Eğer müzikli, beach konseptli bir yerde olmak istiyorsanız bu taraf tercih edilebilir. Büyük Akkum Plajı’nın sahiline kadar araçla giriş yapılamıyor. Sahilin yakınında özel bir otoparka aracı park ettikten sonra birkaç dakika sahile yürünüyor.

Sığacık Akkum Plajı için giriş ücreti yok ama aracınızı park ettiğiniz otoparka ücret ödeyeceksiniz. Seferihisar’ın mavi bayraklı plajlarından biri olduğu için Akkum Plajı’nda şezlong ve şemsiye belediye tarafından işletiliyor. Gayet makul ücretlere buradan hem şezlong ve şemsiye hem de duş, kabin, wc hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Eğer erkenden gelirseniz ağaç gölgelerine sandalyenizi de atabiliyorsunuz.

Akkum Plajı’nın sahili kumluk, suyu genellikle soğuk ama etkileyici turkuaz renginden dolayı her zaman Seferihisar’ın en güzel sahili seçiliyor. Ayrıca Akkum’da su sporları yapabileceğiniz tesisler de bulunuyor. Rüzgar sörfü, dalış ve çeşitli su aktiviteleri ile burada keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Yanı sıra Akkum’ın tek dezavantajı bölgenin en bilinen plajı olduğu için hem hafta içi hem de hafta sonu kalabalık oluyor. Siz de benim gibi sakinliği seviyorsanız sabah erkenden Akkum’da gelmelisiniz.

akarca seferihisar

Akarca Plajı

Sığacık’a yakın, daha çok yazlıkçıların yaşadığı bölge Akarca olarak geçiyor. Benim de bu bölgede yazlıkçı olarak 10. senem dolu, haliyle çevreyi her türlü keşfettim. Sahili oldukça uzun olduğu için denize girmek için pek çok alternatif, irili ufaklı koy ve tesis bulunuyor. Sığacık ve Seferihisar’a arabayla 10 dakikada ulaşabileceğiniz Akarca Plajı’nın girişi ufak taşlık. Hemen derinleşmeyen ve denizi birkaç adım taşlıktan sonrası kumluk oluyor. Genellikle çocuklu aileler Teos Ormancı Tatil Köyü ve Tahsin Ar Tesisleri’nin önündeki plajı kullanıyor. Eğer beach konseptli yerlerde denize girmek isterseniz Sahil Cafe Beach ve Mali Beach bu konuda en iyi işletmeler.

Akarca’da daha sakin bir noktada denize girmek isterseniz de Adakent Sitesi’nin hemen önündeki sahilden girebilirsiniz. Burada şezlong ve şemsiyeler site sakinlerinin kullanımına açık. Ancak deniz kenarındaki ağaçlık alana sandalyenizi atıp tüm günü keyifle burada geçirebilirsiniz.

ekmeksiz plajı

Ekmeksiz Plajı

Seferihisar’ın Maldivler’i olarak anılan Ekmeksiz Plajı, suyunun turkuaz rengi, kumluk sahili ile bence Türkiye’nin en güzel koylarından biri. Uzun yıllardır kapalı olan Sığacık Ekmeksiz Tabiat Parkı, 2020 yaz sezonunda resmiyette halka ücretsiz olarak açıldı. Tabii ki  açılmasıyla önce Seferihisar halkı sonrasında da sosyal medyanın etkisiyle tüm tatilciler buraya akın eder oldu. Böyle muhteşem bir plajın sakin kalmasını bekleyemeyiz elbette. Ekmeksiz Plajı halka açık ve ücretsiz olduğu için gün içinde kalabalık olsa da özellikle sabah saatlerinde buraya gelirseniz sakinliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Ufak bir koy olduğu için çoğu zaman dalga almayan, suyu soğuk, sahili incecik kuma sahip cennet gibi bir yer.

Seferihisar Ekmeksiz Plajı’na gitmek için Sığacık’tan Teos Antik Kenti tabelasını takip ederek, yol ayrımında Güneşköy Sitesi’ne giden yoldan gitmeniz gerek. Girişinde herhangi bir tabela yok ama yol kenarındaki Ekmeksiz Plajı otobüs durağı tabelası size bir işaret olabilir. Burada geniş bir arazi var, aracınızı ücretsiz olarak park edip yaklaşık 10 dakika sahile yürümek gerekiyor.

sığacık seferihisar ekmeksiz plajı

Ekmeksiz Plajı’nın sahilinde şezlong, duş, kabin, wc gibi imkanlar bulunmuyor bu yüzden şemsiye, sandalye ve yiyeceklerinizi yanınıza alıp hazırlıklı gelmenizde fayda var. Plajın etrafından ağaçlık alan epey fazla olduğu için gölgelik alanları da değerlendirebilirsiniz. Ancak kamp yapmak yasak ve belediye tarafından kontrollü olarak saatlerde açık oluyor.

sığacık maden koyu

Maden Koyu

Ekmeksiz Plajı’nın komşu sahili Sığacık Maden Koyu, Ekmeksiz koyu kadar güzel bir denize sahip ve en gizli koylarından biri. Sakinliği ve az bilinilirliği sayesinde Seferihisar’da en sevdiğim koylardan biri. Eğer sabah erkenden Ekmeksiz Plajı’na gidemediysem ve tüm günü sakin bir koyda geçireceksem genellikle Maden Koyu’na gelirim. Denizi sığ, suyu turkuaz ve ilerleyen kısımları incecik kumluk olduğu için Ekmeksiz Plajı’na oldukça benziyor.

Plaja ulaşmak için iki yol var. Biri Güneşköy Sitesi’nin içerisine girip siteye aracınızı park edip sahilden yürümek. Bu yol biraz zorlu, çocuklu aileler için uygun olmayabilir ama elinizde eşya ile de yürünmeyecek kadar zorlu değil. Aracınızı siteye park ettiğiniz noktadan yaklaşık 10 dakika yürümeniz gerekiyor. Alternatif olarak siteye girmeden aradan bir yol var ki haritadan bu yolu bulabilirsiniz. Bahsettiğim yolu bir kez denedim ve gerçekten arazi aracınız yoksa pek önermem. Ama yine de risk alıp yürüme mesafesini kısaltmak isterseniz değerlendirebilirsiniz.

Maden Koyu özellikle Seferihisar’da kamp kuranlar tarafından tercih ediliyor. Yolundan dolayı burayı pek kimse bilmiyor. Ayrıca br sitenin içinde yer aldığı için de girilmeyecek sanılıyor ama siteye araçla girişte herhangi bir sorun olmuyor. Maden Koyu’nun yakınında Güneşköy Sitesi’nde ait ufak bir işletme var içecek ve atıştırmalık için aklınızda olsun. Ama koyun tam konumu bakir bir plaj olduğu için duş, wc, kabin vs. gibi imkanlar beklemeyin. Maden Koyu’nun sahili iri taşlık bu yüzden deniz ayakkabınız mutlaka yanınızda olsun. Buraya geldiğimde şemsiye, sandalye, buzlukta içeceklerimi yanıma alıp tüm gün deniz keyfi yapıyorum. Hafta sonu biraz kalabalık oluyor ama daha da sakin olmasını tercih ederseniz hafta içi gelmenizi öneririm.

çıfıt kalesi adası seferihisar

Çıfıt Adası

Seferihisar’da bakir bir koyda macera yaşayabileceğiniz ilginç bir yer arıyorsanız Çıfıt Adası tam da size göre. Doğanbey yerleşiminde bulunan Çıfıt Adası adını eski zamanlardaki Çıfıt Kalesi’nin kalıntılarından alıyor. Yolu biraz zorlu ama dikkatli giderseniz her türlü araçla ulaşmak mümkün. Çıfıt ufak bir adadan oluşuyor. Kara ile bağlantı yolu ufak kayalıklardan oluşuyor. Diz boyunda suda birkaç dakika yürümek gerekiyor ama etrafı kestanelerle çevrili olduğu için mutlaka deniz ayakkabısı giymelisiniz. Adaya geçiş yaptığınızda zirvesinde bayrağın olduğu noktada bir bank bulunuyor burada hem dinlenip hem de manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Adanın bağlantı yolu çevresinden denize girilebiliyor. Suyu tertemiz ve taşlık. Özellikle kamp kurmak için Çıfıt Kalesi çevresini değerlendirebilirsiniz.

gemisuyu halk plajı seferihisar

Gemisuyu Mevkii Halk Plajı

Seferihisar’da tesisi olan, mavi bayraklı ve çok kalabalık olmayan bir plaj arıyorsanız Gemisuyu Plajı tam size göre. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve wc hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Ayrıca sahildeki büfeden yiyecek ve içeceklerinizi de alabiliyorsunuz. Sahili ufak taşlık ve deniz içinde bazı yerlerde kayalıklar olduğu için deniz ayakkabısı almanızı tavsiye ederim. Bu plaj mavi bayraklı olduğu için su kalitesi ve temizliği tescilli demek.

haritacılar seferihisar plaj

Haritacılar Sitesi Plajı

Çam ağaçlarıyla kaplı, Seferihisar’ın en güzel sitelerinden biri olan Haritacılar Sitesi’nin plajında denize girmek için iki farklı alternatif var. Haritacılar Sitesi’nin kendi plajından denize girilebiliyor. Plajın tek eksiği bir kumsalı olmaması. Plajdan denize giriş için yapılmış merdivenler var. Suyu berrak, tertemiz bir plaj. Site sakinleri için şezlong ve duş imkanları var ama ücretsiz olarak bir köşede denizden yararlanılabilir. Alternatif olarak Kuşadası Yolu’na bakan tarafta da sitenin sınırlarına komşu bir başka ufak koy var. Burası siteden bağımsız, sakin bir plaj. Aracınızı sahile park edip, şemsiye, çadır, tente ile kendinize bir alan yaratıp denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

bahadır mevkii halk plajı

Bahadır Mevkii Halk Plajı

Seferihisar’ın mavi bayraklı plajlarından Bahardır Mevkii Halk Plajı, Orşal Sitesi’nin hemen önündeki koy oluyor. Burası genellikle karavan tatilcileri ve çadır kampı yapanlar tarafından tercih ediliyor. Plajın bir tarafında bulunan arazide ücretsiz olarak çadırınızı kurabilirsiniz. Sahilde ufak bir işletme bulunuyor, buradan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yine mavi bayraklı bir plaj olduğu için şezlong, şemsiye, duş, wc ve soyunma kabini hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanılabilinir. Bahadır Mevkii Halk Plajı’nın sahili ufak taşlık ama suyu tertemiz. Bir de buradan gün batımı manzarası da çok keyifli oluyor, aklınızda olsun.

ipekkum plajı doğanbey

İpekkum Plajı

Doğanbey’de bulunan İpekkum Plajı, Seferihisar plajları arasında çocuklu aileler için en uygun plaj. Çünkü suyu bölgeye göre biraz daha ılık, sığ ve sahili ince kumluk. Bölgede deniz suyu soğuk olması ile ünlü olunca ılık deniz isteyenler Doğanbey tarafındaki plajları tercih ediyorlar. Sahilde tesisler bulunuyor, şezlong, şemsiye, duş ve wc hizmetleri ücretli. Kendi ekipmanınız ile gelirseniz denizden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Çoğu zaman dalga almayan İpekkum Plajı genellikle hafta içi ve hafta sonu kalabalık oluyor.

girlen plajı seferihisar

Girlen Plajı

Sığacık’a yakın ve sakin bir plaj arıyorsanız Girlen Plajı henüz keşfedilmemiş koylardan biri. Aracınız ile kolaylıkla gelebileceğiniz bir konumda, tam karşısında konum olarak Sığacık’ın merkezi kalıyor. Sığacık’ta marinanın bulunması ve sığ sahilinden dolayı denize girilemiyor. Alternatif olarak en yakın koylardan biri Girlen Plajı oluyor. Bakir bir koy olduğu için burada herhangi bir tesis mevcut değil, hazırlıklı gelmekte fayda var.

Gölgesinden yararlanabileceğiniz ağaçlar da var ama genellikle kamp yapanlar çadırlarını sabitledikleri için ağaç gölgesi bulmanız biraz şans. En iyisi tente ya da şemsiyeniz yanınızda olsun. Sahili taşlık, suyu tertemiz ve soğuk oluyor. Girlen Plajı fotoğraftan da anlayacağınız üzere Sığacık’ta gün batımı için ideal noktalardan biri. Denize girmeyecek olsanız bile gün batımı için buraya gelmelisiniz.

çamçaz koyu seferihisar

Çamçaz Koyu

Sığacık marinadan tekne ile açılanların genellikle tercih ettiği Çamçaz Plajı, Seferihisar koyları arasında en güzel ve en sakin koy. Bakir bir koy olduğu için burada bir tesis beklentiniz olmasın. Seferihisar’da denize girilecek yerler arasında yolu en zorlu koy Çamçaz Koyu. Buraya ulaşmak için aracınızı Girlen Plajı yakınlarında yol kenarında bırakıp patika yoldan yaklaşık 1.5 kilometre yürümeniz gerekiyor. Bu yol neredeyse 45 dakika sürüyor. Yoldan denize kadar devam eden patika üzerinde tabelalar ve kırmızı işaretleri takip ederek kolaylıkla Çamçaz Plajı’na ulaşırsınız.

azmak koyu seferihisar

Azmak Koyu

Sığacık’a yakın, en popüler plaj Akkum ama çoğu zaman kalabalık oluyor. Alternatif olarak Azmak Koyu listenizde olabilir. Tüm günü geçirebileceğiniz sakin bir koy arıyorsanız direksiyonu Seferihisar’ın Düzce Köyü’ne doğru çevirin. Azmak Koyu’nda herhangi bir tesis bulunmuyor. Duş, tuvalet, soyunma kabini ve yiyecek satın alacağınız bir yer olmadığı için hazırlıklı gelmenizde fayda var.

Koyda gölgelik alan bulmak çok zor bu yüzden yanınızda mutlaka şemsiye ya da tente bulundurmayı ihmal etmeyin. Geniş bir kumsala sahip Azmak Koyu özellikle karavan ve kamp tatili için gayet uygun. Geldiğinizde burada bu tarz tatil yapan pek çok aile göreceksiniz. Seferihisar’da deniz kenarında çadır kurulabilecek en uygun koylardan biri zaten. Denize yakın bir noktaya kadar araçla ulaşım mümkün olduğu için park problemi de yaşamazsınız. Azmak Koyu’nun deniz oldukça berrak, plajı kumluk ve tabi Seferihisar’ın genelinde su soğuk olduğu için burası da soğuk bir denize sahip. Çoğu zaman dalga almayan ve kumluk sahili ile özellikle çocuklu aileler için uygun bir alanı var.

sığacık tekne turu

1 Günde Seferihisar Plajları: Sığacık Tekne Turu

Sığacık çevresinde plajlar genellikle organize değil. Ayrıca popüler plajlar da kalabalık olduğu için alternatif olarak bir gününüzü tekne turuna ayırabilirsiniz. Araç yolu olmayan, keşfedilmemiş o kadar güzel koylar var ki bu koyların tadını sadece tekne turu ya da günlük tekne kiralayarak deneyimleyebilirsiniz. Sığacık limanında günlük tekne kiralama veya tekne turu için birçok firma var. Ben senelerdir Selinda’yı tercih ediyorum. Sığacık ile Urla arasındaki koyları dolaşıyor. Seferihisar tekne turu ile Çamur Banyosu, Harabeler Koyu, Mağaralar bölgesi, Papaz Boğazı, Taş Ada ve Akvaryum Koyu rotalarını görmüş oluyorsunuz. Seferihisar’ın turkuaz sularında denize girmek için Sığacık’ta tekne turu yapmak aklınızda olsun.

Seyahatlerimle ilgili paylaşımlarımı Facebook ve Instagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

POPÜLER YAZILAR