Ana SayfaDünyaYunanistanKefalonya'ya Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Kefalonya’ya Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Mavinin en güzel tonlarına sahip, cennet Yunan Adası Kefalonya’da geçen bir haftalık yaz tatilimin ardından bomba gibi bir yazı serisi geliyor. İlk olarak Kefalonya seyahatinizi planlamadan önce bilmeniz gereken en önemli üç ana başlık üzerine yoğunlaşıyorum. Bu yazıda Kefalonya’ya nasıl gidilir, Kefalonya’da nerede kalınır ve Kefalonya’ya gittiğinizde en yakın hangi adalara gidebilirsiniz gibi sorulara cevap bulacaksınız. Hazırsak başlayalım!

Kefalonya Adası Nasıl Bir Yer?

“Yunan adalarına gideyim ama Türkiye’den uzak olsun, biraz Avrupa’da hissedeyim” derseniz, sizi Yunanistan’ın batısında, İyon Denizi’nde bulunan İyonya Adaları olarak bilinen  Yedi Adalar‘a alalım. İyon Adaları’ndan Korfu, Kefalonya, Lefkada, İthaka, Zakintos (Zante), Paxi (Paksu) ve Çuha 13. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar Venediklilerin hakimiyetinde kalmış. Bu sebeple bu adalar ne kadar Yunan Adaları olsa da bir parça İtalyan havasına da sahip. İyon Adaları’nın en büyüğü olan Kefalonya Adası ise belki de en güzel Yunan Adaları’ndan biri. O kadar muhteşem plajları ve doğası var ki benim için tartışmasınız ki en güzel Yunan Adası.

Kefalonya Adası’na Nasıl Gidilir?

Kefalonia Araç Kiralama

Kefalonya’ya ulaşmak, Türkiye kıyılarına yakın olan diğer Yunan adalarına ulaşmaktan biraz daha zahmetli ama varınca her anlamda değer olduğunu anlıyorsunuz. Kefalonya’ya ulaşmak için 3 alternatif var. Seçiminizi tatil planınıza, bütçenize ve zamanınıza göre en uygun şekilde yapmak size kalmış. Tabi bu seyahati planlamadan önce Kefalonya bir Yunan Adası olduğu için geçerli bir Schengen vizenizin olması gerekiyor. Gelelim Kefalonya Adası’na nasıl gidilir hakkındaki bilgiler;

Uçakla; Öncelikle 1 saat 30 dakikalık İstanbul-Atina uçuşunun ardından Atina’dan iç hat aktarması ile 1 saatte Kefalonya’ya uçmak. Bu uçuş için aktarma süreniz yaklaşık 5 saat olabilir ya da bir gün Atina’da dinlenip Kefalonya’ya uçabilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminde İstanbul-Atina-Kefalonya uçuşu tek yön 1000 TL’den fazla olduğu için bu alternatif benim için uygun değildi.

Uçak+Araba+Feribot; Hesaplamalarıma göre en hesaplı olan varış şekli benim için bu oldu. İstanbul’dan Atina’ya uçtuktan sonra havalimanından Kosmos Rent a Car ile kiraladığım aracımı teslim aldım. Zaten adada arabaya ihtiyaç duyacağım için Atina’da bu işi hızlıca halletmiş oldum. Daha önce Yunan adalarında bu firma ile araç kiralama yapmıştım, memnun kaldığım için özellikle Kosmos’u tercih ettim.

Atina Havalimanı’ndan Kilini limanına navigasyon ile otoyoldan yaklaşık 300 kilometrelik yolu 3 saat 20 dakikada tamamladım. Feribotun kalkış saatine 20 dakika kala Kilini limanına varıp, daha önceden Levante Ferries’ten aldığım biletlerin çıktısını alıp 1 saat 30 dakikalık feribot yolculuğu için sıraya girdim. Sonuç olarak sabah 7’de başlayan yolculuk akşam üstü 5’te Kefalonya limanına varış ile son buldu. Kefalonya-Kilini limanı yolculuğu için mutlaka önceden bilet almanızı öneririm.

Uçak+Otobüs+Feribot; Bir önceki yol alternatifindeki gibi Atina’ya uçup hava limanından merkeze X93 otobüsü ile gelip KTEL isimli otobüsler ile doğrudan adaya ulaşmak da mümkün. KTEL otobüsü ile Atina-Poros (Kefalonya) 28€ ancak feribot geçişi buna dahil değil yani yolcu olarak feribot biletini ayrı almanız gerekiyor. Eğer tek başınıza seyahat ediyorsanız ve araba kiralamayı düşünmüyorsanız bu alternatif en mantıklısı olabilir.

Arabayla; Türkiye’den kendi aracınız ile uzun bir yolculuk yaparak da Kilini veya Patras limanlarından birini kullanarak feribot ile geçiş yapabilirsiniz. Tatil boyunca kendi aracıyla gezmek isteyenler için en iyi alternatif.

Kefalonya’da Nerede Kalınır?

Yunanistan’ın en büyük 6. adası Kefalonya, tahmin edersiniz ki büyük bir adaya gideceksiniz. Bu yüzden kalacağınız bölgeyi doğru şekilde seçmelisiniz ki yollarda boş yere zaman kaybetmeyin. Adanın yapısı itibari ile batı yakası ayrı bir parça yerleşim olduğu için ve yolları da oldukça virajlı olunca yolculuk süresi beklediğinizden uzun sürebilir. Şöyle ki navigasyonda oluşturduğunuz 10 km yolu genellikle 20 dakikada ancak gidebiliyorsunuz. Sanırım bu örnek ile yollarının ne kadar virajlı olduğunu az çok tahmin edersiniz ve planınızı ona göre yaparsınız.

Kefalonya tatilimi planlarken adanın pek çok farklı bölgesinde konaklayıp bölgesel olarak keşfetmeyi tercih ettim. Genellikle bu planımı diğer Yunan adalarına da uygulamıştım, Kefalonya da bunlardan biri oldu. Kefalonya’da konaklama için tercih edebileceğiniz merkezi yerleşimler; Fiskardo, Argostoli, Sami ve Poros.

Kefalonya’da konaklama tavsiyesi olarak hiç tereddüt etmeden size kaldığım yerleri önereceğim. Hepsinin farklı konsepti olduğu için önceliklerinize göre kalacağınız yeri seçebilirsiniz.

Balhambra Suites

Kefalonia Fiscardo Balhambra

Eğer butik ve lüks bir konaklama tercih etmek isterseniz Kefalonya’nın en lüks kasabası Fiscardo’daki Balhambra Suites’i öneririm. Fiscardo’nun merkezinde, kısmi olarak liman manzarasına sahip suitinde iki gece kaldım.

Kefalonya Balhrambra Suites

Odaları oldukça geniş, çok şık dekore edilmiş. Mutfağında ihtiyacım olan her şey bulunduğu için sabah kahvaltılarını burada hazırlayıp balkonda keyfini sürdüm. Açıkçası bu konaklamanın en sevdiğim yani balkonun inanılmaz keyifli olması, süs havuzlu bir avluya bakan minik balkonumda güne başlamak benim için unutulmaz anlardı.

Volidiera Guest House

Kefalonia Volidiera Guest House

Kefalonya tatilimin birkaç gününü daha sakin ve kafa dinlemelik şekilde geçirecek şekilde planlamıştım. Eğer inzivaya çekilmenizi sağlayacak kadar sessiz ve huzurlu bir yerde konaklamak isterseniz Volidiera Guesthouse’ı öneririm. Burası geniş bir bahçe içerisinde gerçek dünyadan uzaklaşmışsın hissi veren geniş bir villa. Bu ev Rozalia’nın ailesinin bir zamanlar yaşadığı yermiş, şimdi annesi ile Lixuori merkezde yaşıyor ve aynı zamanda bu misafir evini işletiyor.

Kefalonia Volidiera Guest House

Sabah uyandığımda burnuma gelen mis kokular ile yataktan fırlamamı sağlayan Rozalia’nın mutfağından yükselen leziz kokulardı. Gerçekten bir guesthouse konseptini yaşatan bu ev benim için en unutulmaz konaklamalardan biri oldu. Sanki bir tanıdığımın evinin bir odasında konaklıyorum da bana kahvaltı hazırlıyor, bende büyük bir heyecanla merdivenlerden inip neler yapmış bugün diye bakıyorum.

Kefalonya Otel

Evin bahçesine çıktığımda huzur doluyorum, rengarenk çiçeklerin arasında kaldığım iki gün boyunca en uzun kahvaltılarımı keyifle burada yaptım. Akşamüstü denizden erkenden dönmek için ise iki bahanem vardı. Evin daimi kedisi uykucu Bizu’yu merdivenlerde sızmışken yakalamak ve zeytin ağaçlarının arasında gösterişten uzak havuzunda suyun tadını çıkartmak. Kefalonya tatilinizde sakinliğe doymak istiyorsanız birkaç gün Volidiera Guesthouse’da inzivaya çekilin, unutulmaz bu deneyimi sizde yaşayın.

Linos 1924

Kefalonia Linos - Airbnb

Ufak bir tarihi evde konaklayıp, Airbnb deneyimini sonuna kadar yaşamak isterseniz de Linos 1924’ü öneririm. Ev sahibi Lavrentia şehir dışında olduğu için hemen yan evde oturan amcası ve dedesi giriş konusunda yardımcı oldular. Kaldığım süre boyunca sürekli iletişim halinde olduk ve her konuda yardımcı oldular. Bu ev adından da anlayabileceğiniz gibi 1924 yılında insan eli ile yapılmış, geleneksel bir köy evi.

Lavrentia bu evi restore ediyor ve eski eşyalardan dönüştürdüğü ürünler ile ufacık evi çok kullanışlı bir hale getiriyor. Yaklaşık 15 metre karelik iki katlı bu evin bahçesinde keyif yapmak en sevdiğim özelliğiydi. Her güne kuş sesleri ile uyanıp, şirin terasında kahvaltı ile başladım. Airbnb deneyimlerinde bildiğiniz gibi evin mutfağını kullanıp sanki kendi eviniz gibi bu deneyimin tadını çıkarabiliyorsunuz. Sadece sabahları uzun kahvaltılar için değil, denizden döndükten sonra gün batımı saatlerinde terasında kahve molası verip günün yorgunluğunu atma kısmını da çok sevdim. Güncel olarak rezervasyonları kapalı olduğu için

Kefalonya’dan Yakın Adalara Yolculuk

Kefalonia Ulaşım

Kefalonya’ya bir tatil planı yaparken eğer zamanınız varsa etrafındaki adaları da rotanıza ekleyebilirsiniz. Kefalonya nerede, en yakın Yunan adaları hangileri derseniz en yakın İthaki adası jet sosyetenin kaçamak adası olarak biliniyor. Ufacık adanın güney tarafında yerleşim var, kuzey bölgesi ise yemyeşil ormanlarla kaplı. Bu yüzden genellikle bu adaya gelen kişiler özel yatları ile koyları dolaşıyor çünkü muhteşem güzellikte koylar çoğunlukla kuzeyde ve o bölgedeki yerlere ulaşım karadan kolay değil. Kefalonya’dan İthaki’ye gitmek için Sami limanından kalkan feribotlar ile 25 dakikada ulaşabilirsiniz. İthaki adası, Kefalonya kadar büyük olmadığı için konaklama seçeneği çok çeşitli değil, yaşam belirli merkez kasabalar çevresinde toplanmış. Bir de Kefalonya’ya göre gecelik birkaç Euro daha pahalı. Bu yüzden günübirlik gitmek oldukça yaygın. Kefalonya’nın birkaç ana limanı olduğu için kalkış limanına dikkat etmenizde fayda var.

Kefalonya’ya komşu büyük adalar Zakytnhos ve Lefkada‘yı da rotanıza ekleyebilirsiniz. En kuzeyde ise İtalyan bir Yunan adası olan Korfu var ama o adaya direkt sefer olmadığı için Kefalonya’dan ulaşmak birkaç aktarma ile ancak olabilir. Zakytnhos’a günübirlik ya da kalmalı giderseniz mutlaka Shipwreck veya Navagio Beach olarak da bilinen, batık bir geminin karaya vurduğu plaja gitmelisiniz.

Seyahatlerimle ilgili paylaşımlarımı Facebook ve Instagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

POPÜLER YAZILAR